THE BACKWARDS - Beatles revival

Kapela The Backwards - Beatles revival je jedním z nejlepších Beatles tribute kapel na světě. Největším úspěchem čtveřice je dvojnásobné vítězství na prestižním Beatlefestu v New Yorku v letech 1998 a 2003. Kapela absolvuje ročně mnoho koncertů, vystoupení na veřejných i soukromých akcích různého charakteru.

Kapela na svých vystoupeních nabízí působivou hudebně - vizuální show, která potěší každého beatlemaniaka. Na svém repertoáru má několik druhů koncertů, skutečný průřez tvorbou Beatles od nesmělých koncertních začátků, až po období studiových úspěchů posledních let tvorby. Hraje i skladby, které Beatles na veřejnosti nikdy nehráli, protože jsou na koncertní provedení mimořádně náročné. V nejnovějším hudebním projektu pod názvem BEATLES LEGENDS kromě známých a osvědčených hitů z raného období "Beatlemánie", kapela ve 2. části zahraje skladby z alb Rubber Soul a Revolver. Ve 3. části diváci uslyší hity z alb Sgt. Pepper´s a Magical Mystery Tour a nakonec písně z období "Abbey Road" (Let It Be, Hey Jude, Something, Here Comes The Sun, Ob-la-di Ob-la-da, atd.).
Kapela se představí i v barevných uniformách a stylových kostýmech.

Skupina účinkovala také v hudebně - zábavných pořadech všech našich i slovenských televizí. Své hudební vzory s úspěchem ztvárnili v muzikálových a hudebně-dramatických projektech na scénách Divadla Spirála v Praze, Nové scény v Bratislavě a Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Hráli také jako předkapela v rámci turné ke 40. výročí působení kapely Olympic.

V srpnu roku 2007 kapela dobyla další metu - několikrát vystoupila v Liverpoolu v slavném Cavern clubu, kolébce Beatles. Hráli také v rádiu BBC Merseyside, navštívili místa spojené s historií Beatles a potkali se s lidmi, kteří pamatují éru největší a nejslavnější legendy v dějinách světové popmusic.

Beatlefest v New Yorku kapela pokořila podruhé v březnu 2003. Po pěti letech se "obhájci titulu z roku 1998" opět zúčastnili světového Beatlefestu a opět za ohlušujícícho řevu fanouškú i silné konkurence čítající tentokrát 44 kapel získali první místo.

Backwards přistupují k hudbě Beatles s respektem, úctou a snahou nejenom o kopírování hudebních postupů svých slavných vzorů. Neméně důležitý je pro ně také image, look, souhra a produkce, vedoucí k výsledku, který přesvědčí i nejkritičtějšího fanouška. K dosahování co nejvěrnějšího zvuku používají členové kapely originální hudební aparaturu kvalitních značek Vox, Rickenbacker, Gretsch, Höfner, Ludwig, atd.
Kapela často vystupuje také v USA, kažoročně absolvuje několik koncertů za "velkou louží" převážně v klubech. V Clevelandu se v roce 2005 představili jako předkapela RnR legendy Little Richarda na známém Beatles festivale Abbey Road On The River. 

V současné době kapela THE BACKWARDS pilně zkouší a připravuje nový koncertní program THE BEATLES ULTIMATE TOUR. Uslyšíte skladby Beatles, které dosud v podání kapely The Backwards nezazněly, zážitek ze skvělé hudby, souhry a dokonalého looku umocní krásné, nové kostýmy.

Srhující výlet do hudební historie v doprovodu filharmonie je dalším stupínkem v hudební kariéře kapely. 10. srpna 2019 měl na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou premiéru projekt BEATLES SYMPHONIC. The Backwards vystoupili v doprovodu Moravské filharmonie Olomouc, pod taktovkou dirigenta Stanislava Vavřínka v rámci Hudebního festivalu Petra Dvorského před zraky téměř 1.500 nadšených diváků. Mimořádně úspěšný a náročný projekt pokračoval vystoupeními s Komorni filharmonií Pardubice, zlínskou Filharmonií Bohuslava Martinů a Filharmonií Hradec Králové.

The Backwards vystupují v tomto složení:

Dalibor Štroncer (John Lennon) - doprovodná kytara
Miroslav Džunko (Paul McCartney) - basová kytara
František Suchanský (George Harrison) - sólová kytara
Daniel Škorvaga (Ringo Starr) - bicí

Více informací o kapele naleznete také na: www.thebackwards.com

 

Termíny nadcházejícího jarního turné 2024 - THE BEATLES ´66 TOUR:

29. 2. JIČÍN - Masarykovo divadlo

1. 3. KLATOVY - Stálá divadlelní scéna

3. 3. PRAHA - Divadlo Bez zábradlí

5. 3. NOVÝ BOR - Městské divadlo

7. 3. DĚČÍN - Městské divadlo

22. 3. BRATISLAVA (SK) - STARS auditorium

10. 4. PÚCHOV (SK) - Divadlo

11. 4. PREŠOV (SK) - Kino Scala

12. 4. KOŠICE (SK) - GES club

15. 4. TŘEBÍČ - Divadlo Pasáž

16. 4. ZLÍN - Kongresové centrum

17. 4. LIPNÍK NAD BEČVOU - Kulturní dům Echo

18. 4. CHEB - Kulturní centrum Svoboda

23. 4. MALACKY - Kino Záhoran

28. 4. MORAVSKÁ TŘEBOVÁ - Zámek

20. 5. KARLOVY VARY - Karlovarské městské divadlo

21. 5. PÍSEK - Divadlo F. Šrámka

22. 5. KUNĚTICKÁ HORA

23. 5. JABLONEC NAD NISOU - Městské divadlo

24. 5. BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Zámecká zahrada




 

Partneři

mafra
Emersion Software
InZlin

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.